Piękna panorama Trójmiasta, widok na Zatokę Gdańską, wyśmienite jedzenie, cudowne nastroje i niezapomniane emocje – a to wszystko w chmurach, na wysokości 140 metrów nad ziemią, na 33. piętrze najwyższego budynku w Trójmieście – Olivia Star!

Biurowiec Olivia Star wchodzi w skład Olivia Business Centre i zlokalizowany jest w Gdańsku-Oliwie. Wysokość do dachu wynosi 180 m, a całość to aż 35 kondygnacji! Co warte podkreślenia – na 32. piętrze znajduje się taras oraz przepiękna przestrzeń, gdzie można liczyć na ofertę kulinarną, kameralne koncerty czy inne atrakcje. Na 33. piętrze znajdują się za to dwie ekskluzywne restauracje: Arco by Paco Perez i mniej formalna Treinta Y Tres. Na kolejnym piętrze można podziwiać powierzchnię konferencyjną, która jest w stanie pomieścić jednocześnie 350 gości. Całą przestrzeń można podzielić na trzy oddzielne sale. Niższe piętra to nowoczesna powierzchnia biurowa.

Dlaczego zaręczyny odbyły się właśnie w Olivia Star?

Nasz klient, który na co dzień mieszka w Poznaniu, pragnął miejsca z cudownym widokiem i pysznym jedzeniem. Priorytetem była wysoka jakość wykonywanych usług, wyśmienite jedzenie oraz bezpieczeństwo. Styl miał być bardziej casualowy niż formalny. Po analizie wszystkich preferencji (lokalizacja, styl, kuchnia etc.), wskazaliśmy kilka propozycji. Pan Marcin zdecydował się na restaurację Treinta Y Tres, co okazało się znakomitym wyborem. Para została zaproszona na kulinarną podróż po zmysłach.

Panu Marcinowi zależało, by na stoliku znajdowała się aranżacja florystyczna, w skład której będą wchodzić między innymi różowe goździki – ulubione kwiaty jego wybranki. O oprawę florystyczną zadbała pracownia Gdańska Orchidea.

Styl restauracji nie jest formalny – aby zachować spójność i konwencję wnętrza, na stole nie było obrusa, podtalerzy oraz innych komponentów dekoratorskich. Przygotowania w restauracji – przed przybyciem pary – były bardzo intensywne. Wcześniej, przy rezerwacji, ustaliliśmy lokalizację stolika, a nasza firma postarała się o zezwolenie na wykonanie reportażu. Zdjęcia wykonał Ivo Ledwożyw, który oprócz tego, że jest zawodowym fotografem reklamowym, od 2011 roku związany jest jako wykładowca z Sopocką Szkołą Fotografii WFH. Ivo bardzo dobrze zna topografię Olivii Star, wielokrotnie wykonywał tu zdjęcia, co było dla nas dużym ułatwieniem przy zaaranżowaniu całości. W dniu wydarzenia – wraz z fotografem i managerem restauracji Karolem Onyszko – wprowadziliśmy kilka drobnych zmian na sali, dzięki którym kadry mogły być wykonywane z odległości, w pełnej konspiracji.

Zacznijmy od początku.

Pan Marcin zaprosił swoją wybrankę na kolację. Po wejściu do budynku, przy dolnej recepcji, obsługa zaprosiła zakochanych na 33. piętro wieżowca. Kolacja była wyśmienita, całość uzupełniło wino, a tle sączyły się fascynujące dźwięki harfy. W weekendy w restauracji jest obecna harfistka, Ula Hazuka, co stanowiło dla nas dodatkowy atut przy organizacji romantycznego wydarzenia.

Po daniu głównym para zamówiła deser, przy którym, zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami, znalazł się pierścionek oraz bukiet czerwonych róż. Naturalnie pan Marcin dostarczył nam pierścionek wcześniej – dzięki temu mieliśmy okazję, by poznać się z nim osobiście, gdyż wszelkie dotychczasowe ustalenia dotyczące zaręczyn były dokonywane drogą mailową i telefoniczną (po wcześniejszym uzgodnieniu godziny rozmowy; nie mogliśmy dopuścić do sytuacji, kiedy organizator dzwoni do klienta, który jest akurat w obecności swojej partnerki).

Niespodzianka się udała! Pani Klaudia, po zobaczeniu deseru i bukietu kwiatów, była naprawdę zaskoczona.

Kwiaty zostały przekazane panu Marcinowi, który klęknął i poprosił panią Klaudię o rękę.

Wszystkim w restauracji towarzyszyły w tym momencie prawdziwe emocje, a para otrzymała gromkie brawa od pozostałych gości restauracji!

Pani Klaudia powiedziała „TAK”!

Następnie był czas na krótką rozmowę przy deserze i winie.

Od restauracji miła niespodzianka – szampan!

Reportaż wykonywany z odległości sprawił, że para była skupiona tylko na sobie, zakochani nie byli rozproszeni i nie pozowali. Zdjęcia wyszły bardzo naturalne.

Na koniec Dorota Janicka-Kurlenda – organizator i koordynator wydarzenia – zaprosiła narzeczonych na krótką sesję pamiątkową, która odbyła się na tarasie widokowym piętro niżej.

Pamiętaliśmy oczywiście o uzyskaniu zgody na sesję zdjęciową, która jest niezbędna na tarasie widokowym.

Bukiet zaręczynowy wykonany przez Gdańską Orchideę okazał się wspaniałym dodatkiem do zdjęć!

Na fotografiach, które skoncentrowane były na naturalności (nie były pozowane), zostały uchwycone wyjątkowe emocje, które towarzyszyły parze.

Zdjęcia zostały zrobione przy zachodzie słońca. Było bardzo romantycznie!

Kluczem do powodzenia tego wydarzenia było niewątpliwie indywidualne podejście do klienta, wsłuchanie się w jego potrzeby oraz dobór odpowiednich podwykonawców z naszej bazy usługodawców, którzy wykazali się profesjonalizmem oraz ogromnym zaangażowaniem.

Olivia Star okazała się idealnym miejscem do organizacji tego typu wydarzeń. Wyjątkowość tego obiektu sprawia, iż przyjeżdżają tu goście z całego kraju, a także z zagranicy.

Dodatkowym plusem tej lokalizacji jest fakt, że nie musimy się przejmować prognozą pogody. Piękny widok rozpościera się stąd zarówno w słoneczne, jak i deszczowe dni, a zachody słońca mają w tym miejscu podwójną moc…

Po realizacji tego wydarzenia otrzymaliśmy od pary następującą rekomendację:

‘’Raz jeszcze chcielibyśmy bardzo podziękować za niezapomniany wieczór.
Z pewnością będę rekomendować usługę osobom, którym zależy na nietuzinkowym efekcie, a nie mają możliwości podjęcia się osobiście organizacji zaręczyn. Sama świadomość koordynacji wpływa na komfort takiego wydarzenia. 

Zdecydowałem się skorzystać z usług świadczonych przez Dorotę Janicką-Kurlendę, gdyż
odpowiada mi estetyka prowadzonych przez nią kanałów marketingowych, profesjonalizm potwierdzony publikacjami, a także ostatni wpis na blogu
[kolacja zaręczynowa na plaży – przyp. red.], który na pewno mnie zainspirował.

Firmę wybrałem na podstawie wrażenia z researchu i nie byłem zainteresowany porównywaniem i analizą rynku.
Oboje zgodnie stwierdziliśmy, że najbardziej podobało nam się: element zaskoczenia i spójność od początku do końca.
Wsparcie przy organizacji było bardzo ważne. Mając „na głowie” partnerkę na co dzień, ciężko byłoby coś zorganizować w tajemnicy. A tak poważnie – mogłem w tym czasie zająć się innymi sprawami. Zdecydowanie będę polecać firmę i usługi!

Podsumowując – nieocenione wsparcie przy organizacji zaręczyn. Wszystko dopięte na ostatni guzik, a przede wszystkim – spójne i przemyślane. Zdecydowanie polecam panom, którzy chcą wywołać efekt „wow”.

 

Czujemy ogromną satysfakcję! Wdzięczność, iż mogliśmy towarzyszyć parze w tym ważnym dla nich dniu. Naturalnie kluczem do sukcesu był dobór odpowiednich usługodawców; cały zespół wspaniale współpracował, wszystkim zależało na tym, aby było wyjątkowo i jak najpiękniej.

Zapewne realizacja ta na długo pozostanie w naszej pamięci.

 

Czy istnieje miejsce idealne na zaręczyny?

Czynnikiem decydującym są oczekiwania i preferencje klienta. W naszym odczuciu Olivia Star jest jednym z takich idealnych miejsc na oświadczyny – nietuzinkowym, ze spektakularnym widokiem i przepysznym jedzeniem.

Czy Państwa zdaniem zaręczyny na wysokościach staną się coraz bardziej popularne?

 

Wasz dzień – moja pasja

Dorota Janicka-Kurlenda

 

 

Realizacja:

Zdjęcia

Ivo Ledwożyw

Klaudia Nowicka (zdjęcie z harfistką)

Miejsce wydarzenia

Olivia Star, Restauracja Treinta Y Tres

Aranżacja kwiatowa, bukiet zaręczynowy

Gdańska Orchidea

Organizacja i koordynacja

Gdańska Pracownia Ślubów;  Dorota Janicka-Kurlenda

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest